Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Enormes diferències en el contingut de pernil

Croquetes congelades de pernil, una a una

La Cocinera "Croquetes de pernil serrà"

/imgs/20060201/cocinera.jpg 500 grams Surten a 3,96 euros el quilo. La millor relació qualitat-preu.
Les més petites: 29 unitats en l'envàs. De les que tenen més trossos carnis (12%), i a més de pernil afegeixen carn de porc. La millor composició: poc de greix (5%), de les menys calòriques i les úniques que asseguren no tenir additius. El poc glutamat (additiu potenciador del sabor) que es va detectar poden contenir-lo de forma natural els ingredients carnis.
En el tast, amb 6,9 punts, de les millors: agraden per ser "cruixents", per tenir la "massa fina i suau", "bon sabor", pel "sabor que deixen" i el "pernil"; criticades per ser "insípides" i "una mica petites".

Maheso "Croquetes boníssimes de pernil, plat preparat ultracongelat"

/imgs/20060201/maheso.jpg 500 grams.
Surten a 2,60 euros el quilo, les més barates. Opció interessant.
De les que tenen més trossos carnis (12%) i les de més proteïna (7%). Contenen glutamat, additiu potenciador del sabor, però en petita quantitat: tretze vegades menys de l'admès.
En el tast, amb 6,2 punts, posició intermèdia: agraden pel "sabor de pernil serrà", pels "trossos de pernil" i per ser "cruixents"; però són criticades per la "beixamel pastosa".

Findus "Croquetes de pernil ultracongelades"

/imgs/20060201/findus.jpg 500 grams
Surten a 3,75 euros el quilo.
També interessants. De les que tenen més trossos carnis (gairebé el 14%), i de les més grasses (11%). Indiquen addició de glutamat, si bé només en contenien en una quantitat 19 vegades inferior a l'admesa.
En el tast, amb 7 punts, de les millors: agraden pel "bon sabor" i la "grandària", per ser "esponjoses", "sucoses" i pels "trossos de pernil"; no reben comentaris negatius.

Pescanova "Croquetes de pernil"

/imgs/20060201/pescanova.jpg 500 grams.
Surten a 4,98 euros el quilo, les més cares.
Les més petites: 30 unitats en l'envàs. Amb un 8% de trossos carnis, les menys grasses (4%) i menys calòriques (153 calories per cada 100 grams). La seua llista d'ingredients no indica glutamat; el poc que s'hi va detectar poden contenir-lo de forma natural els ingredients carnis.
En el tast, amb 6,1 punts, posició intermèdia: agraden per ser "cruixents" i "esponjoses" i pel "bon sabor"; criticades per ser "petites", "compactes i pastoses", pel "poc de sabor" i pel "poc de pernil".

Prielá "Croquetes de pernil"

/imgs/20060201/priela.jpg Surten a 3,38 euros el quilo. 400 grams.
Les més grans (només 12 unitats, i cadascuna amb gairebé 35 grams). La major quantitat de carn (22% ), i a més de pernil afegeixen carn de porc. Les més grasses (12%) i calòriques (233 calories per cada 100 grams). Contenen glutamat, però en poca quantitat: 22 vegades menys de l'admès.
En el tast, amb 6,2 punts, en posició intermèdia: agraden per ser "cruixents" i "sucoses" i pel "sabor de pernil"; són criticades per ser "massa pocs lleugeres" i "massa grans".

Freisa "Croquetes casolanes de pernil"

/imgs/20060201/freisa.jpg Surten a 3,08 euros el quilo. 500 grams.
Molt poc de pernil (2%). Les que afegeixen més glutamat (additiu potenciador del sabor), encara que només representa la vuitena part de l'admès.
En el tast, amb 5,7 punts, figuren entre les pitjors: agraden per la "grandària", el "sabor" i per ser "cruixents", però són criticades pel "poc de sabor", la "beixamel basta" i la "falta de pernil".

Nicolasa "Croquetes de pernil"

/imgs/20060201/nicolasa.jpg Surten a 2,94 euros el quilo. 500 grams.
Etiquetatge incorrecte; el seu nom comercial correcte seria "Croquetes amb gust de pernil". Són les úniques sense pernil; el substitueixen per aroma de pernil, i això constitueix un frau al consumidor, perquè es venen com a "croquetes de pernil". Les menys proteiques (3,7%). Diuen que afegeixen glutamat (additiu potenciador del sabor), però la quantitat detectada va ser mínima: 225 ppm, quan s'admeten fins a 10.000 ppm.
En el tast, amb 4,3 punts, les pitjors: agraden per la "grandària" i per ser "cruixents", però són criticades per "no tenir trossos de pernil" i per ser "insípides, només fan gust de farina".

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions