Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Fluïdesa del trànsit urbà : En algunes ciutats el trànsit és tres vegades més lent que en d'altres

Comparada la fluïdesa del trànsit en 18 ciutats: l'autobús autobús va ser el mitjà de transport més lent en totes, excepte a Bilbao

Millor el transport públic

/imgs/20051001/img.tema-portada.04.jpg
Encara que no sempre l’autobús o el metro són més ràpids ni més barats que el cotxe o la moto, són una alternativa que cal tenir en compte. Són més barats, menys contaminants, causen menys estrès i fan les ciutats més habitables. I si podem cobrir les distàncies caminant o en bicicleta, millor: la nostra salut ens ho agrairà.

Notes sobre el terreny…

Atès que com menys cotxes circulen per la ciutat, més fluid i ràpid és el trànsit, tècnics de CONSUMER EROSKI van observar el nombre de passatgers que viatjaven en cada cotxe i la quantitat de motos i bicicletes que transitaven per les ciutats.

Es van col.locar en dos llocs diferents de cada ciutat, en un encreuament o rotonda cèntrica i en un carrer d’entrada o sortida cap a un polígon industrial, durant dues hores i dos dies consecutius. Els resultats de l’examen són descoratjadors: pràcticament en set de cada deu (concretament, el 69%) dels 7.200 vehicles observats (uns 400 en cada ciutat), només anava un passatger (el conductor) en l’interior. Per ciutats, va haver-hi diferències: només a Cadis la meitat dels cotxes que circulaven anaven amb dos o més passatgers, mentre que a Màlaga i Granada la proporció era del 40%, i a Alacant, del 39%. En canvi, en el costat més negatiu, a la Corunya el 84% dels cotxes circulaven amb només una persona en l’interior, igual com el 79% dels cotxes de Sevilla i més de tres de cada quatre a Bilbao, Sant Sebastià i Vitòria. A més, els resultats van ser semblants a les dues zones: al centre només el 30% dels cotxes portaven dos o més passatgers, i en els accessos als polígons industrials la mitjana va ser del 32%.

Motos i bicicletes a la ciutat

/imgs/20051001/img.tema-portada.05.jpg
La prova es va efectuar també durant dues hores en dos dies consecutius, en llocs amb ampli trànsit de vehicles (rotondes, encreuaments, semàfors, etc.). De mitjana, amb prou feines un 19% dels vehicles que transitaven pels punts d’observació eren motos (un 17%) o bicicletes (un molt exigu 2%), mentre que un 81% eren cotxes privats.

El trànsit més elevat de motos i bicicletes va ser observat a Granada i Cadis, on un 34% de les persones anaven en moto o bici; la resta de les persones observades en l’estudi ho feien en cotxe. A Sant Sebastià, el 31% usaven moto o bici. A València, Màlaga i Barcelona, una de cada quatre persones transitaven en moto o bicicleta. En canvi, a Madrid només n’eren el 6%, mentre que a la Corunya, Pamplona i Vitòria a penes arribaven al 7%.

D’altra banda, quant a la bicicleta, la ciutat en què més es va poder comprovar el seu ús va ser Sant Sebastià: un 9% de les persones feien servir aquest mitjà per desplaçar-se per la ciutat en el moment de l’observació, situació que contrasta amb l’anotada en ciutats com Madrid, la Corunya i Alacant, on no arribaven a l’1% les persones que es desplaçaven en bicicleta en els punts de control establerts per aquesta revista.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions