Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Parcs infantils : Els parcs infantils entretenen els fills i «alliberen» els pares

Un grup d'empresaris mexicans inspirats en els seus propis fills va anunciar, el novembre d'aquest any, que exportarà a Europa, els Estats Units, Amèrica del Sud i Àsia, dues-centes ciutats diminutes dissenyades especialment perquè els nens i les nenes puguin jugar a ser grans

Un parc infantil no és una ludoteca

Especialistes consultats per aquesta revista han afirmat que assistir a un parc infantil de forma esporàdica pot ser una activitat sana i divertida, però, entenen, aquest espai, per si sol, no garanteix del tot la satisfacció de les necessitats lúdiques infantils. Encara són molts els qui confonen els conceptes de parc infantil i ludoteca. Mentre que els primers, en general, tenen com a única finalitat distreure els petits per mitjà d’estructures psicomotrius, les ludoteques estan concebudes per tal de complir també una funció educativa, social i cultural; es tracta d’educar els nens en el temps lliure per mitjà de jocs i joguines, i per a això s’estableix un programa anual que requereix una certa fidelitat dels petits, que estan atesos per professionals especialitzats en educació infantil (als parcs infantils, el personal s’ocupa gairebé exclusivament de vetllar per la seguretat dels nens).

En aquest sentit, i davant la temptació d’abusar d’aquests centres per saciar les ànsies de diversió dels nostres fills, els especialistes consideren que per estimular un desenvolupament físic, intel·lectual, social i afectiu dels nostres fills, els adults hem d’estar més oberts al joc, convidant a casa altres nens i nenes, reservant espais i temps per jugar en família i oferint-los altres alternatives, com les colònies (en temps de vacances), les ludoteques o els centres on s’organitzin excursions.

Atraccions molt divertides

Normalment, un nen no s’avorreix mai en un parc infantil. Circuits de diversos nivells i dificultats, piscines de boles, tobogans, trampes, túnels, cistelles, màquines de força, llocs de dibuix… conformen un camp de jocs ampli, variat i diferenciat normalment en dos nivells d’edats: d’1 a 4 anys i de 5 a 12 anys. A aquestes activitats, que varien naturalment d’acord amb el tipus i l’extensió dels centres, s’uneixen altres ofertes que realitzen aquestes empreses, com, per exemple, l’organització d’aniversaris amb tot tipus d’atraccions. També s’ofereix als nens l’oportunitat de fer-se socis del club. Amb això adquireixen una sèrie de privilegis i avantatges especials: participar en sorteigs mensuals, regals sorpresa, poder assistir al parc de forma gratuïta algun cop al mes…

L'origen d'aquests centres

Aquests centres van sorgir inicialment als EUA i a Anglaterra perquè pares i mares poguessin realitzar les seves compres, anar al cinema o, sense més ni més, divertir-se o practicar un esport sense la necessitat d’haver de vigilar els seus fills o deixar-los sota la vigilància d’algú. Una cadena americana de menjar ràpid en va ser la pionera, en instal·lar aquests petits parcs als seus establiments, i poc després algunes grans superfícies van copiar aquesta fórmula per facilitar les compres dels grans. Es tractava, en definitiva, d’oferir activitats lúdiques als nens en llocs que els poden resultar una mica avorrits, amb la finalitat de que no impliquin un fre per a activitats realitzades pels pares. Aquest negoci s’ha anat expandint, sobretot a l’estranger, a hotels, piscines, complexos esportius, estacions de servei, sales d’hospital, aeroports, delegacions de l’Administració pública…, encara que també es pot trobar en espais aïllats i creats com a centres independents de qualsevol de les activitats ressenyades.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions