Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Comprar una vivenda, hui : Els crèdits hipotecaris barats són cosa del passat

La compra de vivenda és l'objectiu prioritari i la decisió econòmica més important de milions de persones, ja que afectarà notablement la seua qualitat de vida i la seua butxaca durant deu, quinze o fins i tot més anys.

El Llibre de l'Edifici

Una vegada finalitzada l’obra, s’entregarà als usuaris finals el Llibre de l’Edifici, acta que inclourà la relació dels agents que han intervingut durant l’edificació, així com les instruccions d’ús i manteniment de l’immoble i les seues instal·lacions, de conformitat amb la normativa d’aplicació. Este llibre, encara que es regula poc en la llei, és una peça clau per a saber com s’ha desenvolupat la construcció.

Més garanties per a quantitats avançades

El Codi Civil permet al promotor de demanar al consumidor lliuraments a compte abans o durant la construcció de la vivenda. Per a evitar abusos amb les quantitats avançades, l’anterior normativa establia mesures legals -aval bancari- com a garantia de devolució, en cas que la construcció de la seua vivenda no fóra finalment duta a terme. La nova LOE manté la vigència d’esta llei, encara que amb modificacions:

  • A partir d’ara, seran vàlids tant l’aval bancari com el contracte d’assegurança, més un 6% d’interés.
  • En el moment d’atorgar el contracte, el promotor ha de lliurar al comprador el document que acredite la garantia individualitzada de les quantitats anticipades.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions