Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Examinades 200 autoescoles de 18 ciutats del nostre país : El mateix permís de conduir pot costar cinc vegades més segons l'autoescola

En dues de cada tres ciutats la competència en preus és escassa. El cost mitjà, 950 euros, a penes s'ha encarit en cinc anys però es mantenen les enormes diferències entre les ciutats

La matrícula, al voltant dels 280 euros

/imgs/20070901/img.tema-portada.07.jpgEl preu mitjà de la matrícula a les autoescoles voreja els 280 euros. Les ciutats amb tarifes més cares en aquest concepte van ser Bilbao i Logronyo, amb 447 i 420 euros de mitjana, respectivament. A l’altra banda figuren les de Màlaga (105 euros) i Pamplona (184). La matrícula en una autoescola té, generalment, un temps de validesa. Una vegada transcorregut aquest temps, l’alumne ha de renovar la matrícula. Aquest període és diferent en cada autoescola, però la mitjana se situa en nou mesos. En algunes autoescoles (com les visitades a Pamplona) el temps de validesa de la matrícula és indefinit.

D’altra banda, nou de cada deu dels 200 centres estudiats cobren per l’examen pràctic i el 25% d’aquests exigeix més diners que els fixats per una classe pràctica (totes les de Barcelona i nou de cada deu de Madrid, entre d’altres). Entre les que no cobren per l’examen de carretera destaquen el 80% de les de Granada i el 70% de les d’Alacant. Una altra taxa que ha de pagar qui s’examina per al carnet B1 és la fixada per Trànsit (78,20 euros), i efectivament nou de cada deu autoescoles respecten aquest preu, però les altres afegeixen un sobrecost a aquesta taxa i cobren a l’usuari des de 80 euros fins a 113.

Gairebé nou de cada deu autoescoles ofereixen al client la possibilitat de fraccionar el pagament en diversos terminis, però només en cinc de cada deu és possible el pagament amb targeta de crèdit.

Noves tecnologies

/imgs/20070901/img.tema-portada.08.jpg
Pràcticament en totes les autoescoles (el 95%) les classes s’imparteixen de forma presencial, amb un professor que explica el temari als alumnes que assisteixen a classe. Tanmateix, cada vegada són més habituals els ordinadors a les aules i en el 40% de les autoescoles els alumnes els utilitzen a les classes. Totes les visitades a Pamplona en disposaven, igual com a la majoria dels centres d’Alacant (90%), Saragossa (83%) i Múrcia (70%). Encara que els tests sembla que continuen sent imprescindibles en la preparació de l’examen teòric (el 94% de les autoescoles en disposa), emergeix la utilització de les noves tecnologies: la meitat de les autoescoles ja fan servir sistemes en línia perquè l’alumne puga exercitar-se des de casa, proporció que s’eleva fins al 90% als centres d’Alacant, Bilbao, Màlaga i València. Les ciutats en què menys es valen d’aquest recurs són les de la Corunya i Logronyo (en una de cada deu), igual com les de Granada i Valladolid (dues de cada deu). També és important l’ús a les acadèmies de material audiovisual, present gairebé en la meitat dels centres. En la majoria de les autoescoles els alumnes poden emportar-se material d’estudi a casa; l’excepció la van protagonitzar onze de les quinze visitades a Barcelona i quatre centres més, situats a la Corunya, Bilbao, Màlaga i Sevilla.

Quant a l’horari, nou de cada deu autoescoles disposen almenys de dues alternatives perquè l’alumne puga assistir a les explicacions teòriques, i aquesta flexibilitat s’estén a les classes pràctiques. En moltes no van especificar la quantitat d’opcions, però van assegurar que el professor s’adapta a les necessitats de l’alumne.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions