Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Examinades 200 autoescoles de 18 ciutats del nostre país : El mateix permís de conduir pot costar cinc vegades més segons l'autoescola

En dues de cada tres ciutats la competència en preus és escassa. El cost mitjà, 950 euros, a penes s'ha encarit en cinc anys però es mantenen les enormes diferències entre les ciutats

La competència no sembla tan lliure com hauria de ser-ho

/imgs/20070901/img.tema-portada.05.jpgAquestes grans diferències de preus detectades per CONSUMER EROSKI es produeixen fins i tot en la mateixa ciutat. Així passa en algunes de les capitals estudiades. A Alacant, l’autoescola més cara exigia 1.058 euros quan la més barata es conformava amb només 348 euros, i a Barcelona el màxim estalvi possible arribava a 950 euros (dels 1.677 euros de la més cara als 724 euros de la més barata). A Sevilla, Granada i Màlaga el cost de l’autoescola més cara duplicava el de la més econòmica.

Encara que aquestes variacions poden arribar a escandalitzar l’usuari, el més raonable és interpretar-les com una oportunitat d’estalvi. Més perniciós per als interessos del consumidor és que els preus no canvien d’una autoescola a una altra: això apuntaria a un més que probable acord de preus entre aquestes, pràctica il·legal (i perseguida per les entitats de defensa de la competència) que inevitablement tendeix a encarir el cost dels productes i serveis.

Segons els resultats obtinguts, la diversitat de tarifes i, per tant, la plasmació d’aquesta competència de preus exigible entre les autoescoles, està lluny de ser acceptable. De fet, dues de cada tres ciutats suspenen en aquest aspecte. Bilbao, Oviedo i Vitòria reben un “molt malament”; la Corunya, Alacant, Múrcia i Pamplona, un “malament”; i Còrdova, Logronyo, Sant Sebastià, Valladolid i Saragossa, un “regular”.

Les que han aprovat aquest examen de competència en preus són només sis: Barcelona, Madrid, Granada, Màlaga, Sevilla i València, i ho han fet amb un simple aprovat. La forma de comprovar el grau de competència de preus entre autoescoles d’una mateixa ciutat va ser calcular la proporció de centres en què el preu final per al carnet B1 amb 20 classes pràctiques diferia en menys de 80 euros. Doncs bé, només en les sis que van aprovar aquest examen la proporció era inferior al 50%.

En les tres ciutats que pitjors resultats van obtenir, aquesta proporció arribava o superava el 80% de les autoescoles incloses en l’informe. El panorama es va desvelar particularment negatiu a Oviedo, on la diferència màxima entre les deu autoescoles analitzades era de 43 euros, quan en les 18 ciutats va ser, de mitjana, de 382 euros, i quan en quatre ciutats va representar més de 500 euros. A Vitòria, la situació és gairebé equiparable a la de la capital asturiana: vuit de les deu autoescoles vitorianes estudiades es movien en un marge de només 65 euros.

Classes pràctiques, més de la meitat de la factura

/imgs/20070901/img.tema-portada.06.jpg
En el preu final del permís de conduir s’inclouen diversos conceptes (matrícula, classes teòriques, taxes, material didàctic, gestions efectuades per l’autoescola, classes pràctiques de conducció i examen pràctic), però el factor més determinant és el de les classes pràctiques, que representen de mitjana el 54% de la factura, si bé a la Corunya i Granada només suposaven el 12% i el 34%, respectivament. El preu mitjà de cada classe pràctica ascendeix a 29 euros. Els preus més alts es troben precisament a les capitals amb costos finals més cars: Bilbao (40 euros cada classe pràctica), Sant Sebastià (39 euros), Vitòria (38 euros), Pamplona (37 euros) i Logronyo (33 euros). De forma paral·lela, les ciutats en què més econòmic surt el carnet, la Corunya i Granada, també tenen el preu mitjà per classe pràctica més barat (12 i 25 euros, respectivament). Amb tot i això, en la majoria dels casos la carestia de la classe pràctica està vinculada amb la duració. Allà on són més cares duren una hora (en una de cada tres autoescoles), i on són més econòmiques es redueixen a 45 minuts (en més de la meitat dels centres). Si la comparació es basa en el cost per minut de classe pràctica, les distàncies van des dels 26 cèntims d’euro per minut a la Corunya fins als prop dels 70 cèntims d’euro per minut de mitjana de les autoescoles de Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria i Saragossa.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions