Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquesta a 1.900 consumidors de 9 comunitats autònomes per a conèixer els seus hàbits de compra : El 30% dels enquestats reclama més productes saludables per a la seva compra diària

Una tercera part dels entrevistats adquireix productes rics en fibra, sense sucres afegits o baixos en calories

Oferta insuficient

/imgs/20120501/tema2.jpg
Cuidar l’alimentació és, de vegades, una empresa complexa. De fet, al 28% dels consumidors els agradaria que hi hagués més varietat de productes saludables o millorats nutricionalment; més elles que no ells, ja que ho pensen el 26% dels homes i el 29% de les dones enquestades. Ho van assegurar especialment a Galícia (un 34% dels enquestats a la regió) i a la Comunitat Valenciana (en un 33%). Però, a més, per a un 8% del total d’entrevistats, l’oferta d’aquest tipus d’articles saludables no és suficient. Els enquestats reclamaven propostes més saludables de lactis i derivats (així ho afirmaven en un 32% dels casos) i d’embotits (en un 31%). Així mateix, desitjarien que s’oferissin begudes (a un 25% li agradaria), aliments precuinats (a un 23%), conserves (a un 20%) i galetes (a un 19%) en una modalitat més saludable. I en proporcions més baixes voldrien versions millorades d’aperitius, pa i cereals (per a un 15%, respectivament), i en salses i condiments (per a un 4% dels entrevistats).

En l’alimentació, el sexe també ens diferencia: elles s’estimen més productes saludables relacionats amb els lactis i derivats, com ara llet, iogurts, formatges, mantegues, etc. (en prefereix un 35% de les entrevistades). A ells, per contra, els agradaria més articles que tinguin a veure amb els embotits (també un 35% d’homes enquestats ho pensa). Malgrat això, en el cas dels homes, resulta molt més aclaridor fer les comparacions per edats. Els més joves d’entre 20 i 44 anys busquen aliments precuinats (pizzes, truites, etc.) en una modalitat més saludable (ho assegura un 41% dels homes entrevistats d’aquesta edat), mentre que els més grans de 45 anys preferirien més lactis i derivats (un 34%).

Tot i la crisi…

/imgs/20120501/tema3.jpg
Des de 2008, la crisi econòmica i social que travessem influeix molt en el consum. En moltes llars en què ha disminuït el pressupost domèstic, la màxima d’ajustar-se el cinturó és un mantra que es repeteix diàriament. En aquest sentit, un 70% dels enquestats té la percepció que els productes millorats o més saludables són més cars que els altres (ho pensen sobretot a Galícia i Catalunya). Només un 16% creu que tenen el mateix preu (sobretot a la Comunitat Valenciana i a Andalusia) i un 1% que són més barats.

Malgrat això, EROSKI CONSUMER va comprovar que la crisi econòmica no ha afectat la intenció dels consumidors de mantenir una dieta saludable i cuidar l’alimentació. I és que un 35% de les persones enquestades compra més productes baixos en sal, rics en fibra, baixos en calories, etc. respecte de fa dos anys; en major proporció ells que elles, un 37% enfront d’un 34%, especialment els balears. Només un 3% compra menys (al voltant d’un 5%, eren consumidors manxecs i valencians) i tres de cada cinc n’adquireix el mateix nombre.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions