Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Diferents en qualitat

Cobrir els cabells blancs

/imgs/20050301/analisisb02.jpg No tot és donar color: una utilitat dels tints és cobrir els cabells blancs. Per mesurar com actuaven amb aquesta classe de cabells, es van tenyir blens de cabells grisos amb cada una de les mostres. L'Oréal Recital Préférence, Colorcrem i Llongueras van ser els únics capaços de tenyir totalment els cabells blancs, i amb L'Oréal Excellence i Schwarzkopf la persistència dels cabells blancs va ser abundant.
Per tal d'estudiar la tolerància de la pell davant d'aquestes cremes colorants es van aplicar 0,02 mil.lilitres del producte pur als avantbraços de 20 voluntaris adults i sans sota un pegat durant 45 minuts. Un dermatòleg va comprovar si s'havien produït reaccions al.lèrgiques (eritemes, edemes, sequedats, picors). Set de les vuit mostres van ser considerades innòcues. L'excepció és L'Oréal Recital Préférence, "molt lleugerament irritant". Aquest resultat pot variar segons el tipus de pell, per la qual cosa abans de tenyir-se els cabells per primera vegada o si es canvia de marca, convé posar una gota de la crema en la part posterior de l'orella durant dos dies per a assegurar que no ens causarà problemes.
Els vuit etiquetatges són correctes: tots inclouen de forma clara i indeleble la informació obligatòria sobre instruccions d'ús, advertències, llista d'ingredients en ordre decreixent, a més de la resta de requeriments legals (nom i adreça de l'empresa, lot...).

Qualitat tècnica global

Per valorar la qualitat dels tints no tots els paràmetres mesurats han sigut valorats de la mateixa manera. Es va atorgar una importància diferent a la intensitat del color (el 30 % de la nota final), en poder de recobriment dels cabells blancs, la resistència del color i el nivell de destenyiment sobre el teixit (el 20 % del total a cada un) i en poder irritant a la pell (un 10 %). L'etiquetatge no es va tenir en compte, perquè va aconseguir en totes la mostres la mateixa valoració.
Els tints de millor qualitat, seguint aquesta ponderació, són L'Oréal Recital Préférence i Llongueras Color Advance, amb un "molt bé". Tots dos destaquen per la intensitat del color, la resistència a la rentada (tant després d'una com després de quatre rentades) i per a recobrir de forma adequada els cabells blancs, encara que L'Oréal Recital es pot definir com "molt lleugerament irritant". Wella Kolestint i Garnier Nutrisse Natea aconsegueixen el bé per la intensitat del color i la resistència a la rentada, encara que no són tan bons recobrint cabells blancs.

Colorcrem, L'Oréal Excellence Creme, Garnier Belle Color i Schwarzkopf Brillance van obtenir valoracions baixes en paràmetres tan fonamentals com la resistència i la intensitat del color. A més, Garnier Belle Color no tapa adequadament els cabells blancs i L'Oréal Excellence i Schwarzkopf Brillance no van tenyir de forma homogènia els blens, ja que hi van deixar un aspecte "tigrat".

Consells d'ús

L'aplicació d'un tint permanent a casa no és una cosa complicada, però convé seguir una sèrie de passos per a obtenir el resultat òptim:

 • Utilitzar sempre tota la barreja. Si per a tenyir els cabells no acabem el contingut de l'envàs, no podem guardar i reutilitzar el sobrant, l'hem de llançar.
 • Aplicar el producte immediatament després d'haver preparat la barreja.
 • Efectuar totes les operacions amb els guants que vénen amb cada envàs.
 • Si és la primera vegada que ens tenyim els cabells o que canviem de marca, convé fer un test de sensibilitat aplicant una gota de tint darrere del lòbul de l'orella, deixar-la actuar 48 hores i comprovar si apareixen reaccions al.lèrgiques (enrogiment, irritació, etc.) en la zona afectada.
 • Abans de tenyir-se cal esperar almenys dos dies després d'haver-se fet la permanent.
 • Evitar el contacte amb la roba o superfícies poroses, ja que hi poden quedar taques indelebles.
 • Aquests tints no serveixen per a tenyir celles o pestanyes o per a un altre ús que no siga la coloració dels cabells.

En síntesi

 • S'han analitzat vuit tints permanents per als cabells, de color negre, amb notables diferències en el preu: L'Oréal Excellence (10,06 euros) costa el doble que Garnier Belle Color (5,07 euros).
 • Els dos tints de L'Oréal i el de Schwarzkopf Brillance ofereixen la quantitat més gran de tint (120 ml), per la qual cosa són més adequats per a la cabellera. Llongueras n'inclou 110 ml, i la resta només 100 ml.
 • El color negre més intens el proporcionen Llongueras, Wella i L'Oréal Recital Préférence, i els més apagats són Schwarzkopf, Colorcrem, L'Oréal Excellence Creme i Garnier Belle Color.
 • Només L'Oréal Recital Préférence, Colorcrem i Llongueras cobreixen del tot els cabells blancs. En L'Oréal Excellence Creme i Schwarzkopf els cabells blancs sense cobrir van ser, però, nombrosos.
 • Els que millor deixen els cabells són L'Oréal Recital Préférence i Llongueras Color Advance, perquè ofereixen la intensitat de color més alta i cobreixen totalment els cabells blancs.
 • Quant a la qualitat global, Llongueras i L'Oréal Recital Préférence aconsegueixen un "Molt bé"; Garnier Nutrisse Natea i Wella aconsegueixen el "Bé", mentre que Colorcrem, L'Oréal Excellence Creme, Garnier Belle Color i Schwarzkopf es van quedar en "qualitat baixa".

TAULA COMPARATIVA

Marca Llongueras color advance Lóreal Recital préférence Wella kolestint Garnier nutrise natea
color 1 Negre 1 Napoli 2/0 Negre 1 Negre
Preu (euros/ caixa) 5,94 9,23 6,29 6,55
Etiquetatge Correcte Correcte Correcte Correcte
Components de cada caixa crema reveladora
crema colorant
2 guants
Tractament nutritiu
Revelador
Xampú colorant
2 guants
Prolongador lluentor
Activador del color
crema colorant
2 guants
crema de cura
Llet reveladora
Màscara colorant
2 guants
Oli nutritiu
crema de cura
Quantitat que cal aplicar (ml) 110 120 100 100
Intensitat de color Molt bona Molt bona Molt bona Bona
Resistència rentada entre blens Molt bona Bona Bona Bona
Resistència rentada respecte referència Molt bona Molt bona Bona Bona
Destenyiment sobre teixit després de tenyir Malament Bona Malament Bona
Destenyiment sobre teixit després de la rentada Malament Malament Malament Malament
Recobriment de cabells blancs Molt bona Molt bona Media Media
Poder irritant Nul Lleugerament irritant Nul Nul
Qualitat global Molt bona Molt bona Bona Bona
Marca Garnier belle color Eugene perma colorcrem Schwarzkopf Brillance Lóreal excellence creme
color 1 Negre 20 Morè 890 Negre 1 Negre
Preu (euros/ caixa) 5,07 5,23 6,34 10,06
Etiquetatge Correcte Correcte Correcte Correcte
Components de cada caixa Llet reveladora
crema colorant
2 guants
crema nutritiva
crema reveladora
crema colorant
2 guants
Emulsión reveladora
crema colorant
2 guants
Cura color lluentor
crema reveladora
crema colorant
2 guants
Sèrum protector
Proteïnes de ceramida
Quantitat que cal aplicar (ml) 100 100 120 120
Intensitat de color Baixa Baixa Baixa Baixa
Resistència rentada entre blens Baixa Baixa Baixa Baixa
Resistència rentada respecte referència Molt bona Molt bona Molt bona Molt bona
Destenyiment sobre teixit després de tenyir Malament Malament Molt bona Molt bona
Destenyiment sobre teixit després de la rentada Malament Bona Malament Malament
Recobriment de cabells blancs Media Molt bona Malament Malament
Poder irritant Nul Nul Nul Nul
Qualitat global Baixa Baixa Baixa Baixa

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions