Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Telefonia mòbil : Conèixer els hàbits d'ús, clau per a escollir el pla més adequat

Es pot estalviar molts diners encertant amb el pla de trucades que millor s'ajusta a nosaltres

Missatges curts a mòbils (SMS)

Totes les operadores cobren la mateixa tarifa per als SMS: els missatges enviats a mòbils de qualsevol operador nacional costen a qualsevol hora del dia i qualsevol dia de la setmana 0,15 euros, i si s’envien a terminals d’operadors no espanyols, 0,60 euros (en tots dos casos sense IVA). Si els missatges s’envien des de l’estranger, el preu dependrà de l’operador local seleccionat. En els plans en què trucar de matí resulta cinc vegades més car que fer-ho a la vesprada, recórrer als SMS és una opció interessant, encara que no hem d’oblidar que en cada enviament només es poden incloure entre 120 i 160 caràcters (alguns terminals permeten enviar persos missatges com si només en fóra un; ara bé, ha de pagar-se religiosament cada un d’ells).

Però, alerta, no sempre resulta més econòmic enviar missatges que fer una trucada. Vegem-ho amb exemples. En el Plan Mañana de Vodafone, modalitat contracte, és més rendible enviar fins a 3 missatges de text al matí que parlar durant un minut, ja que sumant el preu de l’establiment de la trucada (0,14 euros, IVA inclòs) més la tarifa del minut (0,44 euros, IVA inclòs) el cost final és de 0,58 euros, mentre que els 3 missatges de text costen 0,51 euros (IVA inclòs). En la franja horària de tarifa reduïda de 0,10 euros (IVA inclòs) i considerant el cost d’establiment de la trucada de 0,14 euros (IVA inclòs), la trucada surt a 0,24 euros el primer minut, mentre que triant l’opció dels missatges de text a penes se’n pot enviar un, ja que l’enviament de 2 missatges li suposa 0,34 euros (IVA inclòs).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions