Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Telefonia mòbil : Conèixer els hàbits d'ús, clau per a escollir el pla més adequat

Es pot estalviar molts diners encertant amb el pla de trucades que millor s'ajusta a nosaltres

Com alliberar el telèfon mòbil

/imgs/20020401/tema03.jpg
Quan un telèfon mòbil es compra per mitjà d’una companyia de telefonia, aquesta subvenciona l’aparell i així el client evita pagar una part del preu. Un telèfon mòbil sense línia i sense vinculació a una empresa de telefonia pot costar fins a 10 vegades més. Però optar per un aparell subvencionat comporta unes condicions molt cares, com l’obligació de romandre un any amb la companyia o la impossibilitat d’utilitzar el terminal amb una altra operadora. Transcorregut aquest any, totes les operadores -excepte Euskaltel en ambdós formats i Vodafone en la targeta de prepagament- permeten alliberar el terminal gratuïtament. I qui desitgi fer-ho abans d’un any, haurà de pagar entre 120 i 150 euros (20.000-25.000 ptes).

Amena
En les targetes de prepagament, el requisit perquè l’alliberament sigui gratuït és haver fet una recàrrega de 120 euros (20.000 pessetes). Amb el contracte, cal que transcorri un any des que s’adquireix el terminal vinculat a la línia; si no, es pot alliberar el mòbil pagant 150,20 euros. Per a l’alliberament del terminal cal posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client d’Amena per comprovar les dades referents a la línia i al terminal. I facilitar dades (marca del terminal, model i número IMEI).

MoviStar
Passat un any, el client amb contracte pot sol·licitar que li desbloquegin el terminal gratuïtament, o abans d’aquest temps pagant la quantitat estipulada al contracte. En el cas de les targetes de prepagament, el requisit és haver realitzat una recàrrega de 120 euros perquè l’alliberament sigui gratuït, en cas contrari caldria pagar 150,25 euros (25.000 pessetes). El procés és el següent: en primer lloc cal posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client de MoviStar, per comprovar les dades referents a la línia i al terminal. Posteriorment caldrà enviar un escrit en què se sol·liciti l’alliberament del terminal. En el moment en què el codi es trobi en possessió de Telefónica Móviles España, aquesta operadora es posa en contacte amb el client que ha sol·licitat l’alliberament del terminal i li facilita les instruccions per al desbloqueig de l’aparell.

Vodafone
No es pot alliberar el terminal de targeta de prepagament. Quant a la modalitat de contracte, el requisit per a l’alliberament gratuït és haver-hi estat abonat un any, en cas contrari caldria pagar 150,25 euros (25.000 pessetes). En aquest moment cal posar-se en contacte amb el personal de Vodafone, i facilitar-los la marca, el model i el número IMEI del terminal (que és com el DNI del mòbil). Aquest número sol trobar-se en un adhesiu situat en la part posterior de la bateria, i també es pot consultar mitjançant la inserció d’un codi. En un termini pròxim a les dues setmanes l’informaran de com desbloquejar el seu terminal.

Euskaltel
No ofereix aquesta possibilitat. El servei d’atenció al client d’Euskaltel no explica als seus clients el motiu de la seva negativa a alliberar els seus mòbils.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions