Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Telefonia mòbil : Conèixer els hàbits d'ús, clau per a escollir el pla més adequat

Es pot estalviar molts diners encertant amb el pla de trucades que millor s'ajusta a nosaltres

Altres serveis de les companyies de telefonia mòbil

En Amena, Vodafone i Euskaltel els usuaris de targetes de prepagament poden agrupar-se perquè les trucades i els missatges de text (SMS) que envien entre ells siguin sensiblement més econòmics que les tarifes habituals. Els sistemes són diversos, però, en definitiva, permeten a canvi del preu d’activació i sense cap cost mensual que les trucades i els SMS entre els membres del grup, el nombre màxim dels quals varia entre dos, cinc o deu integrants, siguin més barates. En alguns casos, s’ofereixen serveis addicionals com l’enviament simultani de missatges a tots els membres del grup per un cost molt de menor del que representaria fer els enviaments un a un.

Els clients de prepagament de MoviStar no tenen un sistema per a agrupar-se, però hi ha un servei (Números freqüents) que, a canvi del preu d’activació, permet a l’usuari trucar i enviar missatges de forma més barata a cinc números de telèfon. Aquest sistema, per tant, no obliga l’usuari a posar-se d’acord amb les persones a qui desitja trucar més sovint.

Portabilitat del número

És la possibilitat que té l’usuari per canviar de companyia, mantenint el número del seu telèfon mòbil..

Com se sol·licita la portabilitat del número de telèfon mòbil?
L’usuari ha de sol·licitar la portabilitat a la companyia a la qual vol canviar, i no a l’empresa de la qual és client. Per a això, ha d’acudir a un distribuïdor autoritzat i sol·licitar que tramitin la portabilitat del seu número de mòbil. Algunes dades que se sol·liciten per a emportar-se el número d’una companyia a una altra: el número o número que es vol emportar, el número de sèrie de la targeta SIM (la que es troba dins del telèfon), el DNI, i, en cas de tractar-se d’un abonat amb contracte, les dades bancàries.

En quant de temps s’efectua la portabilitat?
En l’actualitat, un termini que varia entre mes i mig i dos mesos.

Causes per a denegar la portabilitat
L’operador que el client desitja deixar pot denegar la portabilitat. Les causes més habituals són:

  • dades incompletes o errònies en la sol·licitud;
  • numeració per a la qual ja ha començat un altre procés de portabilitat;
  • en el contracte multilínea o amb targeta SIM múltiple, si l’abonat es vol emportar un número dels que tenia però no tots, ha d’acabar el contracte que tenia amb tots els números, i després formalitzar un nou contracte referent al número que es vol emportar (tot això amb l’operador amb el qual es donarà de baixa) per a poder així emportar-se’l amb una numeració correcta.
  • causes justificades de força major;
  • suspensió i interrupció del servei per impagament.

Lliurament de la targeta SIM per part del nou operador a l’abonat
Si no es denega la portabilitat, el distribuïdor autoritzat de l’operador a qui es canviarà (on es va presentar la sol·licitud) es posarà en contacte amb l’abonat perquè reculli la nova targeta SIM amb la qual podrà trucar com a abonat ja del nou operador.

Moment del canvi entre operadors
El nou operador envia un missatge curt o truca al mòbil del nou client i li comunica el dia i l’hora en què es produirà el canvi entre operadors.

És gratuïta la portabilitat?
D’acord amb la legislació, les operadores de telefonia mòbil poden cobrar per tramitar la portabilitat. La tarifa dependrà de l’acord entre l’abonat i l’operador al qual es vol traslladar el número, encara que normalment és un procés gratuït, ja que a les companyies els interessa captar clients.

Cal mantenir el tipus de servei en canviar d’operador?
No, l’abonat pot triar lliurement el tipus de servei que prefereix rebre, ja sigui de targeta de prepagament o de contracte, i acollir-se a qualsevol pla, descompte o oferta que ofereixi el nou operador. L’abonat traslladat és, per a tot, un client més del seu nou operador (operador receptor), excepte que aquest no li assigna un nou número, ja que conserva el que li va assignar el seu operador original (operador donant).

Mode de facturació

Amena i Euskaltel
El primer minut es cobra complet, després es tarifica per segons. Utilitzen 6 decimals per a l’aplicació de les seves tarifes.

Vodafone
Cobren complet el primer minut i la resta en fraccions de 30 segons (tant per a la modalitat de prepagament com per a la de contracte). Si la trucada dura 1 minut i 40 segons, s’aplicarà la tarifa corresponent a 2 minuts. A diferència d’operadores com Amena i Euskaltel, Vodafone realitza l’arrodoniment normal en les seves tarifes, utilitzant 2 decimals.

MoviStar
En la modalitat prepagament aquesta companyia computa les trucades en fraccions de 30 segons, cobrant el primer minut de conversa complet. En qualsevol contracte MoviStar, el primer minut de la trucada es comptabilitza complet; després d’aquest minut es factura el consum per segons. MoviStar realitza l’arrodoniment del tercer decimal a la baixa sigui quin sigui aquest. Per exemple, si la tarifa és 0,188 euros, s’aplicarà una tarifa de 0,18 euros.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions