Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Festes d'aniversari infantil : Celebracions per a xiquets a preu d'adults

Una festa d'aniversari per a deu xiquets costa entre 150 i 400 euros, regal a banda, i assistir a les dels convidats no baixa de 100 euros a l'any

Consells per a organitzar la festa a casa

 • Els convidats han de tenir més o menys la mateixa edat. No pretenguem combinar una festa de xiquets i adults al mateix temps. El treball es multiplicarà i no podrem atendre uns i altres.
 • Si la celebració es fa a casa valorem l’espai de què disposem i avaluem els pros i els contra de fer-la en un altre lloc.
 • Destinem una sola habitació de la casa per a la celebració, i procurem deixar-la tan lliure de mobles com ens siga possible perquè els xiquets puguen jugar-hi i moure’s sense dificultats.
 • Tinguem en compte el dia més convenient per a fer la festa. El més recomanable és celebrar-la entre setmana, a la tarda i després d’escola perquè això garanteix l’assistència d’un nombre més gran de xiquets i deixa lliures els pares el cap de setmana per a organitzar una altra festa més familiar.
 • Establim un horari fix indicant l’hora en què donarem per acabada la festa, ja que els assistents hauran de ser recollits pels seus pares. Amb tres hores n’hi ha prou per a fer les activitats planificades sense caure en l’avorriment o l’exaltació col·lectiva.
 • Recordem demanar, en el moment en què informem els pares dels petits convidats sobre el dia i l’hora de l’esdeveniment, un número de telèfon per localitzar-los fàcilment si sorgís algun inconvenient.
 • El menjar ha de ser l’adequat per a l’edat dels xiquets. Encara que siga una festa, no oferim llepolies en excés, ni abusem dels aperitius.
 • Si els infants són petits evitem servir aliments molt menuts com ara ametlles, panses i caramels.
 • Assegurem-nos de comptar amb un nombre suficient d’adults per al control dels xiquets, mesura que haurem de reforçar si la festa se celebra prop d’una piscina o de fonts d’aigua.
 • Planifiquem algun joc per a entretenir els convidats durant el major temps possible. Un vídeo de l’últim èxit de dibuixos animats pot calmar els ànims més exaltats durant l’última part de la festa.

Consells per als pares del protagonista de l'aniversari

Què s’ha de fer

 • Fomentar la comunicació entre els convidats i l’amfitrió.
 • Tant els assistents com el protagonista han de ser conscients del motiu pel qual han anat a berenar al parc o a casa de l’amic. Cal explicar-los que es tracta d’una situació excepcional i que han de respectar i agradar a la persona que ha tingut la deferència d’invitar-los i als seus familiars. No és sobrer afavorir el diàleg entre ells perquè comencen a apreciar l’amistat i a valorar-la.
 • En el moment de prendre una decisió sobre el lloc en què organitzarem el festeig, hem de tenir en compte no només que el lloc escollit siga espaiós, sinó que garantisca una bona comunicació entre tots els convidats. Quan aquestes festes se celebren en parcs infantils o llocs específics de menjar ràpid no hi ha separació entre l’espai lúdic ?moltes vegades compartit per altres homenatjatsi l’espai per a festes. Com a resultat, els xicotets tornen a casa molt exaltats, afònics de tant de cridar, i fins i tot enfadats perquè han aconseguit que els pares perden els nervis.
 • El protagonista ha de participar activament en tot el que estiga al seu abast, amb la supervisió, això sí, dels pares. Pot ser el responsable de la decoració: realització de dibuixos i cartolines on pose “feliç aniversari”, bossa de caramels per a repartir… una pràctica que es pot estendre al dia mateix de la celebració amb tots els convidats.
 • L’estrès i la falta de temps que molts pares i mares acusen a diari no ha de ser l’excusa perquè convertisquen l’esdeveniment més important de l’any per al seu fill en un producte manufacturat, on tot es contracta i no es col·labora directament en la preparació de la festa.

Què no s’ha de fer

 • El fet que el lloc seleccionat siga molt exclusiu no és rellevant. El que sí que importa és que els xiquets convidats mantinguen una bona relació. De vegades no hi ha comunicació entre ells, només pensen a acabar ràpid per anar a jugar, i s’obliden del motiu pel qual s’han reunit.
 • Cal tenir en compte que un dels objectius principals de la festa d’aniversari és passar-ho bé, però això no significa en cap cas que els xiquets s’hagen de centrar a jugar pel seu compte i fer grupets. Moltes vegades el protagonista de la festa o alguns convidats que gaudeixen de menys popularitat poden sentir-se discriminats.
 • Convé no triar llocs molt concorreguts per a festejar aquest dia, en especial si el lloc està de moda o si se celebra al vespre, moment de màxima assistència. Sovint, l’aldarull impossibilita la intimitat necessària perquè els més petits i els seus pares es coneguen i aconseguisquen un cert grau de confiança.
 • És aconsellable no optar per un lloc que manque de distintius específics que indiquen que el que s’hi farà és una festa d’aniversari. Si no es poden enganxar a les parets dibuixos fets pels petits o globus, recomanem buscar un altre lloc. La companyia i el menjar són molt importants, però crear un ambient específic per als xiquets pot afavorir una acceptació més gran de l’acte.
 • Els pares i mares no s’han de desvincular mai totalment de la festa, una pràctica molt comuna atès que la contractació de determinats serveis, parcs… on se celebren berenars d’aniversari ho fa més fàcil, ja que ofereixen un servei complet: berenar, invitacions, pastís…

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions