Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Festes d'aniversari infantil : Celebracions per a xiquets a preu d'adults

Una festa d'aniversari per a deu xiquets costa entre 150 i 400 euros, regal a banda, i assistir a les dels convidats no baixa de 100 euros a l'any

Festes per a tots els gustos... i butxaques

 • A casa. És l’opció més tradicional i econòmica, però també la que dóna més treball: cal organitzar, decorar i, després, deixar-ho tot com estava al principi. Encara que semble l’opció més lògica, per econòmica, l’inconvenient principal amb què es troben moltes famílies espanyoles és l’espai per a organitzar l’esdeveniment. Deu xiquets amb ganes de diversió poden deixar petit el saló més gran i acabar amb tota la ceràmica de la casa. Amagats els gerros i les figures més valuoses, comença la decoració de la casa: globus, garlandes, gorres, plats, gots i pinyata amb temàtica infantil, entre d’altres, representen un desemborsament de 50-60 euros. Un berenar típic amb sandvitx o entrepans, aperitius variats, refrescos i pastís voreja també els 50 euros, als quals cal afegir les bosses de llepolies per a l’amfitrió i els seus convidats, 10 o 20 euros més.
  • Una altra alternativa és contractar un servei de càtering que s’encarregue de tot. En aquest cas els pressupostos es poden adaptar a totes les butxaques, des de cinc euros per persona fins a 130 euros per a deu xiquets. Això sí, la neteja està inclosa.
  • Depenent del nombre d’assistents i que la casa dispose d’espai suficient o de jardí, es pot contractar una empresa d’animació infantil amb pallassos, titelles, màgia i jocs. Els preus varien entre 60 i 90 euros per dues hores d’entreteniment.
 • Establiment de menjar ràpid. És l’elecció més econòmica si la festa es fa fora de casa. Hamburguesa o pizza, patates, refrescos, pastís i joguets com a regal, amb zona de jocs, animació o pinyata, segons l’establiment, es poden aconseguir a partir d’un desembossament mínim de cinc euros per xiquet.
 • Parcs infantils. Són una bona opció si no es disposa de molt d’espai a casa perquè els xiquets juguen i boten a gust. El principal avantatge és que els pares poden gaudir amb els convidats del seu fill, sense pensar que més tard hauran de netejar el pis durant unes hores. Els parcs infantils especialitzats solen disposar de piscines de boles, tobogans i castells d’aire per saltar-hi i una infinitat d’aparells perquè els xiquets es divertisquen al seu aire sense massa perill, tot això supervisat per un monitor. La festa inclou regal i corona per al xiquet amfitrió, un refresc i un entrepà per convidat, patates fregides, ganxets i l’element estrella: el pastís d’aniversari amb espelmes. En alguns parcs els xiquets poden gaudir de pallassos, pinyata, karaoke i ball. Els preus varien segons el dia de la setmana, però la contractació d’aquest servei oscil·la entre 8 i 15 euros per xiquet. Una altra advertència: el nombre màxim de xiquets admesos per aquests establiments per a festes d’aquest tipus és de deu.
 • Parc d’atraccions. Gaudir d’un berenar entre voltes de la roda i baixades per la muntanya russa costa entre 13 i 22 euros per xiquet. La diferència de preus l’estableixen els diversos recintes en funció de l’estatura dels xiquets: els més alts paguen més.
 • Zoo. Rebre la felicitació dels dofins i visitar la resta dels animals després del berenar oscil·la entre 19 i 23 euros per xiquet. Aquest tipus de festes d’aniversari se solen festejar, més que amb els companys d’escola i veïns, amb familiars: cosins i amics molt íntims, sobretot perquè normalment es tria el cap de setmana per a celebrar-ho.
 • Altres.
  • A escola. Molts centres educatius organitzen festes d’aniversari per als seus alumnes, amb l’avantatge que es poden celebrar diverses alhora i els petits no han de desplaçar-se. El preu per festa voreja els 150 euros, encara que els convidats que no pertanguen a l’escola solen tenir una “penalització” d’uns cinc euros.
  • Discoteca infantil. Karaoke, ball, jocs organitzats, mags o teatre, acompanyats d’aperitius, sandvitxos, refrescos i pastís. Tot això a partir de 10 euros per xiquet.

Triar un bon regal

 • Tinguem en compte les necessitats i preferències de la persona a qui va destinat i no els nostres propis gustos.
 • Els joguets, que serveixen perquè els pares també compartisquen les experiències lúdiques, són molt beneficiosos per a fomentar una millor relació amb els fills.
 • Evitem els joguets que tinguen com a destí més probable convertir-se en accessoris inútils que s’acumulen en l’habitació dels més menuts. Per fer-ho, busquem la utilitat pràctica del joc i tractem de regalar productes que estimulen la creativitat i la imaginació del xiquet.
 • Valorem els jocs o joguets que convertisquen el petit en protagonista
 • Els joguets que compleixen la normativa de seguretat vigent porten impresa la marca CE en l’envàs. Busquem sempre aquest distintiu.
 • Adquirim el regal sense fer distincions per sexes perquè tots els joguets poden ser recomanables tant per a xiquets com per a xiquetes
 • Tinguem en compte l’edat i l’orientació psicomotriu que especifica el fabricant.
 • No saturem el xiquet de joguets. Aprofitem la data i sol·licitem als familiars i amics de confiança altres articles més necessaris (pijames, sabatilles d’esport?.)
 • Recordem que un llibre pot ser el millor dels regals.
 • No llancem la casa per la finestra. No oblidem que el millor joguet és la imaginació. Una simple caixa de cartó pot convertir-se en el millor cotxe de carreres.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions