Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Estudis artístics : Artistes amb titulació oficial

Els ensenyaments artístics també disposen de titulacions oficials, com altres disciplines universitàries

Art Dramàtic i sortides professionals

/imgs/20090101/informe4.jpg
L’accés a les escoles d’Art Dramàtic és molt més convencional. S’hi accedeix, com en qualsevol altra carrera, després d’acabar segon de Batxillerat. En aquest cas no es demana efectuar la prova de selectivitat, les mateixes escoles d’interpretació obliguen a fer una prova per permetre-hi l’accés. Una altra forma d’ingressar en aquests centres és haver complit 20 anys i acreditar experiència interpretativa.

Amb una durada de quatre anys, aquests estudis d’Art Dramàtic es divideixen en tres modalitats: Direcció d’Escena i Dramatúrgia, Escenografia i Interpretació. Aquesta última modalitat, la interpretativa, és l’opció majoritària entre els estudiants, ja que un 71% dels 1.820 alumnes matriculats en algun dels 12 centres que imparteixen aquests estudis superiors al nostre país s’hi decanten.

D’altra banda, els estudiants que opten per les modalitats de Direcció d’Escena i Dramatúrgia i d’Interpretació poden triar entre diverses opcions. En el primer cas, els estudis es poden orientar cap a la formació de directors d’escena, o cap a la formació en escriptura dramàtica, teoria del fet teatral, crítica i investigació. La modalitat interpretativa consta de quatre especialitats: Interpretació Textual, Interpretació Gestual, Interpretació amb Objectes i Teatre Musical, per bé que la primera és la que més s’ofereix als centres d’estudi.

Les taxes acadèmiques de cada curs impartit a les Escoles Superiors d’Art Dramàtic, amb l’obtenció final d’un títol superior, es mouen entre els 250 i 450 euros, una taxa més barata respecte a les que cal afrontar per a obtenir un grau en Arts Escèniques en una universitat privada, que comporta un desemborsament anual de 6.500 euros.

Sortides professionals

  • Art Dramàtic. Directors d’escena, dramaturgs, crítics teatrals, creadors d’espectacles, professors, monitors culturals, actors, dobladors i escenògrafs.
  • Dansa. Docents en escoles de dansa o en conservatoris, ballarins, coreògrafs.
  • Música. Docents d’una especialitat musical, investigació, interpretació i creació musical.

Paginació dins d’aquest contingut

  • Ves a la pàgina anterior: « Dansa
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 4 de 4]

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions