Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Estudis artístics : Artistes amb titulació oficial

Els ensenyaments artístics també disposen de titulacions oficials, com altres disciplines universitàries

Dansa

/imgs/20090101/informe3.jpg
Els diversos concursos i sèries que poblen les televisions centrats en el ball han impulsat l’interès dels més joves per la dansa, encara que el nombre d’estudiants d’aquesta disciplina continua sent molt inferior al dels alumnes que es decideixen per la música. Tan sols estan empadronats al voltant de 30.000 estudiants en aquesta disciplina, la majoria dones. Com en el cas dels estudis musicals, la LOGSE estableix tres nivells d’estudis. Tant el grau Elemental com el Mitjà es cursen al mateix temps que l’ensenyament obligatori, per la qual cosa els conservatoris hi adeqüen els horaris. El grau Superior, en canvi, exigeix una dedicació absoluta, ja que està dirigit als qui desitgen dedicar-se de manera professional a la dansa. Com en el cas de la música, els especialistes consideren que els quatre anys és l’edat ideal per a iniciar-se en el ball, sobretot en el ballet, on les classes infantils es plantegen més com un instrument pedagògic: desenvolupen la memòria, l’oïda musical i l’expressió corporal. De la mateixa manera, per a accedir al grau Elemental, els conservatoris i centres reglats estableixen com a edat mínima haver complit els 8 anys. Els interessats a accedir a aquests estudis han de superar una prova d’accés en la qual s’analitzen la musicalitat i les condicions físiques dels aspirants, però no els seus coneixements, ja que en teoria no en tenen. Superada aquesta prova, el grau Elemental es desenvolupa durant quatre anys. Per a passar al nivell següent cal superar una nova prova, i en finalitzar els sis anys del grau Mitjà, en els quals s’imparteixen classes de dansa clàssica, espanyola i contemporània, els estudiants, si també han acabat el Batxillerat, disposen del títol de Batxillerat en Dansa. L’etapa professional, el grau Superior, es desenvolupa durant quatre anys després dels quals l’estudiant obté el títol superior de Dansa en l’especialitat corresponent, Pedagogia de la Dansa o Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa, equivalents a tots els efectes al títol de llicenciat universitari.

La matrícula en el cicle Elemental de dansa va dels 100 als 250 euros, quantitat que correspon a l’obertura d’expedient i a la matrícula per un curs complet, als quals cal sumar entre 40 i 70 euros per cada assignatura que hagi quedat pendent d’un altre curs. En els estudis de grau Mitjà, el cost de la matricula anual s’incrementa. La prova d’accés per a incorporar-se a aquest segon cicle costa entre 30 i 50 euros, i el curs complet, juntament amb l’obertura de l’expedient, se situa entre els 275 i els 350 euros. En aquest cicle les assignatures pendents tenen un cost d’entre 48 i 100 euros. Els qui continuïn els seus estudis en el grau Superior pagaran al voltant de 450 euros, una quantitat molt superior a la matricula que cal pagar per cursar estudis no reglats, entre 40 i 90 euros.

L'aportació del ball en els infants

  • És una activitat que enforteix l’autoestima de nens i nenes, i desperta sensibilitat per altres manifestacions culturals.
  • Els ajuda a adquirir independència, creativitat, seguretat i caràcter per a vèncer la por escènica, i també facultat per a prendre decisions.
  • Contribueix a exercitar la coordinació i l’agilitat de moviments, a més de l’equilibri i la flexibilitat.
  • Millora l’expressivitat, fet que comporta una comunicació més bona i un augment del nivell de socialització dels alumnes. Afavoreix el treball en equip.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions