Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Activitats extraescolars : Aprenentatge i diversió en sortir de classe

L'activitat, l'han de triar els mateixos xiquets, preferiblement segons els seus gustos, el seu caràcter i les seues habilitats

Activitats esportives

Contribueixen a un desenvolupament físic adequat i amplien capacitats com la percepció espacial, la coordinació motora, l’agilitat i l’equilibri. A nivell social, els menors aprenen a assumir responsabilitats, comprenen les normes establertes, viuen èxits i afronten fracassos. Així i tot, és necessari prendre certes precaucions, ja que quan aquesta activitat supera els límits màxims permesos -amb posicions i execucions incorrectes o càrregues excessives-, es poden produir efectes indesitjables. Per això és indispensable que l’esport infantil siga impartit per educadors especialitzats, que adapten l’activitat a l’edat i a la condició física del menor. A més, la pràctica de l’esport de competició no es pot iniciar fins als 10 anys.

 • Bàsquet. Ajuda a controlar les accions individuals per a adaptar-les a la resta del grup. Practicat amb regularitat, prevé l’aparició de problemes en l’aparell locomotor i ajuda a controlar el pes corporal. Desenvolupa la rapidesa, la flexibilitat i l’agilitat. Se sol iniciar als 7-8 anys com a joc. L’entrenament més regular per a aconseguir un bon nivell es fa a partir dels 12 anys. Preu: Entre 15 i 20 euros.
 • Arts marcials. .Afavoreixen el desenvolupament mental i psicomotriu, alhora que harmonitzen cos i ment. Incentiven la concentració, fet que els permet aprendre a dominar els impulsos. Milloren la coordinació, la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat i l’autodisciplina. Aconsellable tant per a infants tímids, ja que els dóna seguretat, com per a agressius, perquè poden descarregar l’excés d’energia. Preu: Entre 15 i 20 euros.
 • Patinatge artístic: Millora la coordinació, l’equilibri i l’habilitat motriu. Desenvolupa els músculs de les cames i augmenta la força. Les articulacions adquireixen més elasticitat. Indicat a partir dels 6 anys. Preu: Entre 15 i 21 euros.
 • Futbol. Millora la velocitat i la capacitat de reflexos. Fomenta el treball en equip. Abans dels 11 anys cal practicar aquest esport només com a joc, sense que es competisca. A partir dels 12 anys es pot participar en competicions infantils, amb una duració més curta, una pilota especial i en un camp més petit. A partir dels 15 anys ja es pot competir de forma més real, però deixant transcórrer prou de temps entre partit i partit (almenys 48-72 hores). Preu: Entre 15 i 20 euros.
 • Tennis. Millora els reflexos, la coordinació i la psicomotricitat. Els permet descarregar l’agressivitat. Indicat a partir dels 5 anys. Preu: Entre 15 i 31 euros.
 • Gimnàstica rítmica. Contribueix a millorar les habilitats motrius, el coneixement del seu cos, el ritme i el moviment dins d’un component artístic. Afavoreix el treball en equip. Indicat a partir dels 5 anys. Preu: Entre 14 i 20 euros.
 • Voleibol. Incentiva la tolerància, l’esportivitat, el respecte als companys i a les regles del joc. Millora l’agilitat, els reflexos, la força i la velocitat. Permet aconseguir una bona forma física, ja que es treballen tant els músculs dels membres inferiors com els dels superiors. Indicat a partir dels 10 anys. Preu: Entre 15 i 20 euros.
 • /imgs/20051001/nata.jpgNatació. És una de les activitats esportives més completes. Es treballen i s’exerciten els músculs, la coordinació motora i el sistema circulatori i respiratori. Els exercicis suaus combinats amb l’aigua a una temperatura agradable relaxen el xiquet, estimulen la gana, el fan menjar i dormir millor i, en conseqüència, fan que millore el seu caràcter i el comportament. L’entrenament més intens no s’ha d’iniciar abans dels 10-12 anys, segons el grau de desenvolupament de l’infant. Preu: Entre 15 i 20 euros.
 • Escacs. Aprenen a pensar desenvolupant la memòria, el raonament lògic, la intuïció, la concentració i la imaginació. Ensenya a prendre decisions, assumint els encerts i els errors. Desenvolupa el sentit de la responsabilitat. Incrementa la paciència. Indicat a partir dels 7 anys. Preu: Entre 13 i 23 euros.

Activitats artístiques

Potencien el gust per l’estètica, la creativitat, la reflexió i l’afany de superació. La música, el cant, l’escriptura, la pintura, l’escultura, la fotografia o els treballs manuals són algunes de les opcions. La música i el ball, a més, tenen un paper fonamental en l’estimulació del desenvolupament psicomotor, i estudiar un instrument musical fomenta el raonament espacial i ensenya valors com l’autodisciplina, la perseverança i la responsabilitat.

 • Pintura. Desenvolupa la creativitat, la destresa manual i visual, l’expressió plàstica i el gust per les coses belles. Indicat a partir dels 6 anys. Preu: Entre 17 i 33 euros.
 • Teatre. Estimula la memòria, la imaginació, la creativitat i el control del moviment corporal. Fomenta la lectura. Indicat a partir dels 8 anys. Preu: Entre 14 i 27 euros.
 • /imgs/20051001/musica.jpgMúsica. Estimula la imaginació i ajuda a desenvolupar la creativitat. Ajuda a desenvolupar la memòria, el sentit de l’ordre, la capacitat d’atenció sostinguda i de l’anàlisi. Millora la capacitat de concentració i desenvolupa la sensibilitat i la memòria. Facilita el procés d’aprenentatge perquè activa un enorme nombre de neurones. Els instruments més recomanables per als infants són el piano, la flauta i els de percussió. Indicat a partir dels 4 anys. Preu: Entre 15 i 33 euros.
 • Dansa. Influeix positivament en l’expressió i la comunicació corporal, ja que desenvolupa el sentit musical, la coordinació i el treball en equip. La dansa els dóna consciència del seu cos, sentit del ritme, desenvolupa les capacitats motrius i la coordinació, millora l’habilitat sensorial, potencia la ment i la memòria i estimula la sociabilitat. Indicat a partir dels 4 anys. Preu: Entre 13 i 20 euros.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions