Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Analitzades 16 aplicacions mòbils gratuïtes relacionades amb el control de pes i els hàbits alimentaris : Aplicacions per al control de pes: útils per fer un diari de la dieta però no per establir pautes dietètiques

Aquestes apps són només eines de suport, no han de substituir la feina professional de nutricionistes o endocrins

Calories al dia: cada app hi diu una cosa

/imgs/20130701/tema3.jpg
Amb aquestes dades, 8 dels 12 programes estudiats proposen un pla calòric (indiquen el nombre de calories que són aconsellables ingerir diàriament) i en Weigh What Matters insten a establir les pautes dietètiques amb un metge. La QDO (Quantitat Diària Orientativa) d’energia per a una dona adulta s’estima en 2.000 kcal. Aquests valors d’energia es calculen a partir de les necessitats mitjanes estimades de la població. No hi ha acord entre totes les aplicacions mòbils estudiades que proposen un consum diari de calories: cadascuna n’indica una quantitat diferent (entre 2.100 i 1.200 kcal diàries), cap per sota dels 1.000-1.200 kcal al dia (el mínim recomanat en dones).

Quant a la informació nutricional que proporcionen, es basa gairebé exclusivament a facilitar dades sobre les calories que contenen els aliments o sobre la quantitat de proteïnes, greixos o carbohidrats.

Diari d’una dieta

Calorie Counter by FatSecret, Shape Up Club, Calorie Counter by Caloriecount.com, Calorie Counter-MyFitness Pal, Fitbit, DailyBurn Tracker i Noom Weight Loss ofereixen un servei de monitoratge. En concret, registren els aliments i les begudes que ingereix l’usuari i les quantitats i el moment del dia en què es prenen. Són funcionalitats que ajuden a portar un control més exhaustiu de la dieta.

També Dietas para Adelgazar, Dieta Asistente-Perder Peso i Diet Point.Español efectuen aquest tipus de monitoratge, tot i que es redueix exclusivament als aliments i al moment del dia en què es prenen. I, de la seva banda, Weigh What Matters conté un diari més obert en el qual la persona pot detallar al seu gust els objectius i reptes establerts amb el metge.

En aquest sentit, set de les 16 aplicacions analitzades donen la possibilitat als usuaris d’establir un control de l’exercici físic que es fa.

Com es mesuren els avenços?

Per analitzar els progressos realitzats, gairebé totes les aplicacions analitzades porten un control exhaustiu de dades com el pes, l’IMC, les calories ingerides i/o l’activitat física efectuada. En els primers llocs del podi en aquest apartat es troben, per ordre, Shape Up Club (primer en el rànquing), Fitbit (segon) i Calorie Counter-MyFitness Pal (tercer), amb aproximadament 9 punts. Per sota, encara que no gaire lluny, es van posicionar Calorie Counter by FatSecret, Weigh What Matters, Calorie Counter by Caloriecount.com i Noom Weight Loss, entre 7,2 i 7,9 punts. La resta obté una puntuació menor: Libra-Gestor de peso i DailyBurn Tracker voregen els 6 punts, Diet Point.Español té 5 punts i Dietas para Adelgazar, Dieta Asistente-Perder Peso i iPesoCorporal, entre 4,6 i 3,9 punts, en els últims llocs del rànquing. D’altra banda, La Dieta del Bocadillo, Tu Peso Ideal i 40.30.30 no ofereixen aquesta funcionalitat a l’usuari.

Generalment, aquest control es porta amb una freqüència mínima diària i totes utilitzen gràfics per exemplificar visualment l’evolució de la informació de l’usuari. A més dels gràfics, aquestes aplicacions proporcionen un altre tipus d’indicadors com ara índexs, qualificacions…

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions