Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Gelats infantils : El preu ens pot orientar

Encara que tenen menys sucres que les versions per a adults, el consum ha de ser molt puntual.

El preu ens pot orientar

Trobem diferències notables en els preus, que van des dels 0,30 €/100 g d’Eroski fins als 1,9 €/100 g de Spiderman . És a dir, amb el que costen 100 grams de Spiderman podríem comprar uns 600 grams de polos d’Eroski. Les enormes diferències en els preus es poden explicar per diferents raons. Una de les més importants és la composició. Entre els més cars es troben els productes que pertanyen a la categoria de “gelat”. Això és d’esperar, perquè estan elaborats amb ingredients més costosos que la resta (llet o matèries grasses). Igualment, en els productes que contenen fruita les diferències de preu també podrien ser no només per la proporció en què es troben, sinó també pel tipus. Això explicaria que Pirulo Tropical, amb fruites exòtiques, sigui molt més car (1,40 €/100 g) que Calippo (0,76 €/100 g), elaborat amb maduixa, i aquest, alhora, més car que Eroski (0,30 €/100 g), amb suc de taronja i llimona.

Però no només hi influeixen els ingredients. Altres factors com el format o la publicitat també poden repercutir en el preu, com és possible que sigui el cas de Fantasmikos i Frigo Chuches (generalment el fet que siguin més petits implica més costos de producció) i de Spiderman (que fa ús d’un personatge infantil amb drets d’imatge).

Conclusions

Entre els gelats infantils analitzats hi ha productes que pertanyen a tres categories diferents: gelats (elaborats amb proteïnes làcties i matèria grassa), gelats d’aigua (on l’ingredient principal és aigua) i sorbets (amb aigua i almenys un 15% de fruita).

Les diferències en la composició es reflecteixen en diversos aspectes:

 • Característiques organolèptiques. Els “gelats” tenen una textura més cremosa i lleugera que els gelats d’aigua i els sorbets, com Spiderman i Mikolápiz davant de la resta.
 • Composició nutricional. Normalment els “gelats” aporten proteïnes (encara que a penes 1 g per ració) i matèria grassa (al voltant de 5 g per ració). Per això tenen més calories. Hi ha algunes excepcions: Spiderman és un “gelat”, però té poca matèria grassa, mentre que Fantasmikos i Frigo Chuches són gelats d’aigua i sorbets i en tenen més, perquè el greix s’utilitza en la cobertura de cada peça.
 • Preu. Generalment els “gelats” tenen un preu més alt que els d’aigua i els sorbets, sobretot pel major cost dels seus ingredients (llet desnatada en pols i matèria grassa). És el cas de Mikolápiz i Spiderman, encara que hi ha una excepció, ja que Fantasmikos és un dels més cars, possiblement perquè té un format més petit.

Entre els productes de la categoria gelat, una ració de Spiderman aporta menys sucres, menys greix i menys energia que una altra de Mikolápiz i, a més, és més barata, en part perquè la mida de la ració és més petita.

Entre els gelats d’aigua alguns tenen molta quantitat de greix, per les característiques d’aquest tipus de gelats (Fantasmikos, Frigo Chuches), i un preu molt elevat (per exemple, Fantasmikos, amb 1,75 €/100 g).

Entre els sorbets el més apreciat és la proporció de fruita, encara que nutricionalment no és equiparable a la fruita fresca, ni molt menys. En aquest sentit, Frutti és el que n’inclou més (21,5%), però el que presenta una millor relació respecte del preu és el polo d’Eroski.

Recomanacions de compra

A l’hora de triar aquests productes convé llegir detingudament l’etiqueta per a conèixer la informació següent:

 1. Denominació de venda. Així podrem saber si és un gelat (amb proteïnes làcties i matèria grassa), un gelat d’aigua (amb aigua) o un sorbet (amb aigua i, almenys, un 15% de fruita).
 2. Llista d’ingredients. En els sorbets, com més quantitat de fruita continguin, millor. En els gelats, el més apreciat és que el tipus de matèria grassa sigui la nata, i l’origen de les proteïnes, la llet.
 3. Informació nutricional. La millor tria són els que tenen menys sucre, greix i calories.
 4. Quantitat de producte. Fixa’t més aviat en la mesura en grams (pes), i no en mil·lilitres (volum).

Quant costa cada unitat?

ELS QUE MÉS

 • Frutti Nestlé: 0,87 €
 • Fantasmikos Nestlé*: 0,84 €
 • Calippo Frigo: 0,80 €
 • Mikolápiz Nestlé: 0,80 €

ELS QUE MENYS

 • Polo Eroski: 0,18 €
 • Colajet Nestlé: 0,56 €
 • Drácula Frigo: 0,61 €

Preu per peça. *En Fantasmikos s’han tingut en compte tres peces, per a completar un pes similar al de les altres marques (concretament 48 g).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions