Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Enquestades 1.050 persones de 9 comunitats autònomes sobre les seves opinions i els hàbits de compra i de consum dels aliments funcionals : Aliments funcionals: es compren i es consumeixen, però es dubta dels seus beneficis

Dos de cada tres consumidors enquestats n'ha adquirit alguna vegada i, d'aquests, el 55% en pren diàriament

Sabem què són i quins són els aliments funcionals?

Alimentació i salut: ens importen Al 72% dels enquestats, els preocupa molt o bastant la seva alimentació. Especialment, a les dones, a les persones d’entre 45 i 64 anys i als qui tenen estudis universitaris o superiors. En una escala de 5 punts, on 1 és gens i 5 molt, es va valorar l’alimentació amb una mitjana de 3,9 punts d’importància. I van més enllà. Un 94% dels entrevistats indica que l’alimentació és important en la cura de la salut. Li atorguen una mitjana de 4,5 punts d’importància en una escala de 5 punts. Això coincideix amb l’interès creixent detectat entre els consumidors per a conèixer la relació entre la dieta i la salut.

/imgs/20140601/alimentacion2.jpg

Sabem el que són

Està demostrat que els aliments tradicionals com les fruites, les verdures, el peix i la llet contenen components beneficiosos per a l’organisme. Tot i això, a conseqüència dels desequilibris i dels desajustaments alimentaris provocats per aquesta societat del “a cor què vols”, sorgeixen els aliments funcionals. El seu objectiu és compensar una possible manca de nutrients. Però realment sabem el que són? Un 74% dels enquestats diu que mai no n’ha sentit a parlar, un desconeixement que és més alt entre els homes, els majors de 64 anys, els madrilenys i entre aquells amb un nivell d’estudis d’educació obligatòria. La situació canvia completament quan es proporciona la definició d’aliment funcional: aquell pensat per a proporcionar beneficis per a la salut i reduir el risc de sofrir malalties, sempre dins d’una dieta variada i equilibrada. En aquest moment, entre els qui desconeixien el terme “aliment funcional”, el 85% canvia d’opinió i assevera que sí que sap el que són. Eren majoritàriament les dones, les persones d’entre 45 i 64 anys, els bascos i aquells amb estudis universitaris o postgraus. Però la definició no ajuda un 11% del total dels entrevistats, que continua sense saber què són els aliments funcionals.


Els lactis, en la ment del consumidor

En l’actualitat, hi ha molts aliments funcionals al món. A Espanya, n’hi ha a la venda al voltant de 200 tipus diferents. S’elaboren afegint, traient o modificant algun component a l’aliment convencional. Per exemple, els iogurts enriquits amb calci o els cereals enfortits amb fibra i minerals. I quins són els aliments funcionals que coneixen els consumidors? Durant l’enquesta, en van citar majoritàriament quatre tipus: iogurts, llet, cereals i barretes o snacks. Els entrevistats d’entre 25 i 44 anys també van afegir a la llista les galetes. La televisió és el mitjà on han sentit a parlar més sovint sobre els aliments funcionals, si bé la informació que s’hi dóna no sempre els fa sentir-se prou informats. Al 34% li sembla que és confusa. Així ho creuen principalment a Madrid i al País Basc, els joves d’entre 18 i 24 anys i els majors de 65, i les persones amb una educació universitària.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions