Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Residències d'ancians : Algunes han de millorar, però la majoria estan bé

Fa menys d'una dècada, els ciutadans majors de 65 anys representaven un 16% de la població espanyola i d'aquí a 20 anys assoliran el 20%, amb la qual cosa seran ja uns 9 milions de persones.

La residència ideal existeix

Una residència pública ha obtingut 9,9 punts sobre els 10 possibles, la qual cosa suggereix que tant les característiques i prestacions que s’han tingut en compte en aquest informe com el sistema de ponderació aplicat són realistes i s’ajusten a les possibilitats del sector. En altres paraules, que una residència, per poc que faci bé les coses, pot aprovar l’examen de CONSUMER i fins i tot aconseguir nota: el 40% de les analitzades ha obtingut més de 8 punts.

Vegem com és el centre que ha complert pràcticament totes les expectatives d’aquesta revista. Destaca, d’entrada, el fullet informatiu, que conté una descripció detallada dels serveis i les instal·lacions, a més dels principis que defineixen la filosofia de la residència i la seva forma d’actuar: “La residència és un establiment públic destinat a servir d’habitatge alternatiu per a totes les persones grans l’estat personal particular de les quals requereix suport específic i professionalitzat. No és un hospital, tampoc un hotel; és un lloc per viure”.

Està situada en un lloc cèntric de la ciutat i les seves comunicacions són bones; compta amb aparcament propi per a les visites i disposa d’un jardí molt ben cuidat per a l’ús i el gaudi de les persones grans. Es tracta d’un edifici de construcció nova, inaugurat el 1993. El seu estat és impecable, tant pel que fa a la netedat i conservació com pel que fa a la lluminositat de les sales i a l’amplitud de les estances. No existeixen barreres arquitectòniques, cosa que permet una gran mobilitat als seus usuaris. Totes les habitacions disposen de bany amb WC, lavabo i dutxa, i tenen un dispositiu de trucada per a qualsevol emergència que funciona dia i nit i està connectat a un lloc de control. Hi ha servei de biblioteca i premsa diària a disposició de l’usuari. També compta amb una sala de rehabilitació i amb servei de perruqueria, podologia i atenció psicològica. Existeix un butlletí mensual d’activitats recreatives, que s’exposa en taulers anunciadors. Se celebren tots els aniversaris dels residents amb una petita festa. Compta amb capella i hi ha missa diària. Respecten la llibertat de cultes i opinions i posen a disposició del resident el servei d’un capellà. Disposa de cafeteria i es poden rebre visites a l’habitació. Hi ha òrgans de participació per a les persones grans i les seves famílies, a qui es convida a intervenir en la vida de la residència, i qualsevol queixa o reclamació es pot exposar a la bústia de suggeriments.

El metge que atén les persones grans és especialista en geriatria i la dotació de personal és gairebé immillorable: en corresponen només dues persones grans a cada assistent d’atenció directa i, a més, es compta amb una plantilla independent per al centre de dia de què també disposa aquesta residència. El 84% de les habitacions són individuals i la resta dobles. A més, els mateixos residents les poden decorar amb estris i mobles personals, com aparell de TV, vídeo, butaca, etc., sempre que s’adeqüin a l’espai disponible. Tots els llits són articulats i els residents disposen de claus per guardar les seves pertinences a l’habitació. Existeix cuina al mateix centre i s’ofereix la dieta adequada per a cada resident, suggerida per un metge internista, i es pot escollir menú. Quant a la seguretat, el centre sembla irreprotxable: hi ha pla d’emergència, el personal està instruït per a casos d’incendi, s’han realitzat ja quatre simulacres d’incendis i les instal·lacions compten amb sistema de detecció d’incendis i llums d’emergència.

El preu és de 120.982 pessetes mensuals per resident. Si no les pot pagar, ha de satisfer cada mes el 75% de la dotzena part dels seus ingressos anuals, sens perjudici de reconèixer el deute corresponent (acceptació de deute). S’ha d’assegurar que a la persona gran li quedin almenys 180.000 pessetes anuals per a les seves despeses personals.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions