Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Residències d'ancians : Algunes han de millorar, però la majoria estan bé

Fa menys d'una dècada, els ciutadans majors de 65 anys representaven un 16% de la població espanyola i d'aquí a 20 anys assoliran el 20%, amb la qual cosa seran ja uns 9 milions de persones.

CONSUMER i les residències

Amb l’informe que publica aquest mes, CONSUMER no pretén pontificar sobre el que han de ser les residències ni com s’han de gestionar. Tanmateix, i després de les consultes pertinents amb experts en geriatria i en aquest tipus de centres, sembla evident que hi ha aspectes bàsics desitjables en tots aquests centres, independentment del seu finançament, de l’òrgan gestor o de la tipologia dels seus residents. Per exemple, una residència no pot estar bruta ni desprendre olors indesitjables i les persones no han d’estar apinyades. A més, es presumeix inicialment millor que la residència compti amb un metge permanent o disposi de bany a les habitacions. Aspectes com aquests, o el preu que cobren les residències, són susceptibles de mesurar-se i comparar-se, però d’altres com l’experiència i la perícia dels seus professionals o el tracte humà que es dispensa a les persones grans resulten gairebé impossibles de calcular objectivament i de manera que resultin comparables. Per això, els aspectes valorats són únicament els objectius i tangibles. Si se n’haguessin pogut comparar d’altres, com l’afecte que reben les persones grans o la qualitat del menjar, potser els resultats haurien estat diferents. Cada residència és un món i cada persona allotjada té les seves pròpies preferències i necessitats: per tant, els resultats s’han d’entendre com a relatius, en la mesura que només aborden determinades prestacions i característiques d’aquests centres.

Enquesta: opinen els familiars de les persones grans

De l’enquesta realitzada el desembre de l’any passat a 200 familiars de les persones grans allotjades a les residències, la primera constatació és que va resultar molt difícil fer-la perquè les persones grans amb prou feines reben visites. Altres conclusions: s’informa bé sobre les incidències dels residents, la netedat dels centres genera satisfacció i sobre el tracte humà dispensat a les persones grans tampoc no hi ha gaires crítiques. Sí que es registren algunes queixes (poques) referent a infraestructures, algunes més quant a la dotació de personal i bastants respecte de l’amplitud de les estances de les residències concertades. Molt pocs familiars es queixen, finalment (i qui ho fa, gairebé sempre és a les privades i concertades), pel fet que les residències cobrin massa pel servei que ofereixen. Però vegem-m’ho amb una mica més de detall:

  • Les residències informen bé sobre l’evolució de la persona gran. El 90% dels familiars afirma que se sent ben informat, millor encara a les concertades (el 95% es mostra satisfet).
  • En matèria d’higiene, més satisfets els de les privades. El 45% dels entrevistats en residències privades asseguren que aquestes es troben perfectament en qüestió d’higiene. A la resta, els resultats són també satisfactoris, tot i que cal assenyalar que el 24% dels familiars de les residències concertades qualifiquen la higiene només de regular.
  • Satisfacció amb la netedat de les residències. Només el 7% dels enquestats va qualificar la neteja de “regular”. La resta, bé o molt bé. I cap malament.
  • Algunes queixes per les infraestructures. El 94% afirma que la infraestructura de les residències és bona o molt bona. Un 6% va emetre queixes: persones barrejades i amuntegades, falta d’un bon jardí, absència de servei de rehabilitació, manca d’assistència mèdica i escassa amplitud de les estances.
  • L’amplitud de les residències concertades, criticada. El 30% dels entrevistats en centres concertats afirmen que no són prou àmplies. A les públiques i privades amb prou feines es van registrar queixes en aquesta qüestió.
  • En bastants, el personal és escàs. Un de cada quatre enquestats considera que falta personal per atendre les persones grans. A les residències públiques ho han considerat així el 13%, mentre que a les privades i concertades els insatisfets assoleixen el 33%.
  • El tracte humà a la persona gran, més que correcte i una mica millor a les privades i concertades. Més del 43% dels enquestats valoren el tracte als residents com a molt bo.
  • Valen el que costen: la percepció de la relació qualitat-preu a les residències és positiva en gairebé tots els casos. Els familiars d’usuaris de les públiques es mostren més satisfets. A les concertades i privades, gairebé un de cada quatre opina que aquesta relació és regular.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions