Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Administració electrònica: analitzada la secció de tràmits virtuals de 18 pàgines web municipals : Administració electrònica municipal: més informació que gestió efectiva de tràmits

· Cap de les 18 oficines municipals a Internet permet gestionar, de forma completa, els deu tràmits de què ha constat l'examen de CONSUMER EROSKI
· Només a la pàgina web de Madrid es van poder efectuar més de la meitat de les gestions
· El certificat d'empadronament i el registre d'una incidència són els tràmits més comuns

Tràmits més comuns

/imgs/20091101/tema2.jpg
Als 18 llocs web era possible obtenir el certificat d’empadronament i registrar una incidència (en onze webs aquesta última gestió apareixia com un tràmit més i en els altres s’enviava a una bústia de suggeriments). Els tràmits menys habituals dels avaluats, dels quals ni tan sols es va aconseguir informació en alguns dels webs municipals, van ser concertar cita prèvia, consultar expedients de multes i reservar una instal·lació esportiva. En aquest darrer cas, a Bilbao, Granada, Sant Sebastià i Valladolid aquest tràmit es pot fer en un web municipal dedicat als esports. No obstant això, no es va trobar cap enllaç a l’oficina virtual que informés d’això.

Abans d’efectuar el tràmit, resulta essencial i molt útil la informació facilitada: els destinataris, els documents que s’hi han d’aportar, l’òrgan gestor o el departament encarregat d’aquell tràmit, els terminis o el lloc on s’ha d’acudir si cal realitzar-lo de forma presencial. Així, els ajuntaments de Saragossa, Màlaga, Madrid, Barcelona, Vitòria, Sevilla i València són els que ofereixen més dades prèvies; cas contrari a les pàgines web d’Oviedo, Múrcia o Logronyo, en què la informació va ser considerada d’insatisfactòria.

Un dels recels més grans per a servir-se d’Internet és generat per la necessitat de facilitar dades personals. Els ajuntaments estan obligats a vetllar per la seguretat d’aquesta informació personal, tal com recull la Llei de Protecció de Dades, l’enllaç de la qual ha de ser visible abans de realitzar aquest tràmit. Així, i tal com es va poder comprovar durant la prova pràctica, no és habitual que s’ofereixi un enllaç a aquesta norma legal. El que sí que és comú és l’aparició de dades relatives a la normativa específica del tràmit escollit (per exemple, permís d’obres o llicència per a animal perillosos).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions