Saltar el menú de navegació i anar al contingut

EROSKI CONSUMER, el diario del consumidor

Cercador

logotipo de fundación

Canals de EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa > Actualitat i oci > Tema de portada

^

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment que es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Els millors museus de belles arts: moltes diferències dels uns als altres: Informació i serveis, molt millorables

El nostre país pot presumir de comptar amb un dels més importants patrimonis artístics del món

Un per un, els 18 museus

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

La seva col·lecció es basa en el trípode Picasso-Dalí, completat amb obres d'avantguarda a nivell mundial. Nota mitjana en serveis i informació: 9,6 punts, el millor dels comparats.

El millor
El museu que més i millors serveis ofereix a l'usuari.
Excel·lent senyalització, recorregut artístic i contextualització de les obres.

El pitjor
L'horari: està tancat al públic dimarts i diumenges a la tarda.

Museo Thyssen Bornemisza (Madrid)

Un il·lustratiu passeig per la història de l'art occidental, des del segle XIII fins al XX. Nota global en informació i serveis: 8,5 punts, entre els tres millors.

El millor
Notable en serveis a l'usuari i el millor, junt amb el Reina Sofía, en informació a l'usuari. Molt bona adaptació del museu a les persones incapacitades, amb senyalització i documentació per a persones cegues.

El pitjor
La biblioteca no està a disposició de qualsevol usuari.

Museo Guggenheim (Bilbao)

Centre internacional d'art modern i contemporani. Art americà i europeu del segle XX. Nota global en serveis i informació: 8,5 punts, entre els tres millors.

El millor
El valor arquitectònic de l'edifici més nou i emblemàtic. Els serveis a l'usuari i l'adaptació del museu (accessos, banys i instal·lacions en general) a les persones incapacitades. Ampli horari de visita.

El pitjor
El preu (entrada general cara; en exposicions temporals varia; actualment, 1.200 pessetes).

Museu Nacional d´Art de Catalunya (Barcelona).

(en obres) Explica, per mitjà de les seves col·leccions, la història de l'art català des de les primeres manifestacions del romànic fins als anys quaranta d'aquest segle. És molt significativa la col·lecció d'art romànic per les seves pintures murals, úniques en el seu gènere. Nota global en serveis i informació: 7,2 punts.

El millor
L'abundància d'informació sobre l'obra exposada, fins i tot al costat de la majoria de cada una de les obres, cosa molt poc comuna.

El pitjor
La senyalització existent no permet a l'usuari de realitzar la visita ordenadament.

Museo Nacional del Prado (Madrid)

(El Casón del Buen Retiro està en obres). Una de les més grans i millors pinacoteques del món. Des del romànic fins a l'edat moderna. Fons de pintura de les escoles espanyoles, flamenques, italianes, franceses, angleses, alemanyes i holandeses. Col·leccions d'escultura, arts decoratives i obra sobre paper. Nota global en serveis i informació: 7 punts.

El millor
Molt bé en serveis i informació a l'usuari. Assistència sanitària permanent en el mateix museu.

El pitjor
Hi ha una zona a la qual no poden accedir els incapacitats; però ja està aprovat un pla d'adaptació general.

Museo de Bellas Artes de La Coruña

Mostra de pintura antiga des del segle XVI fins a la primera meitat del segle XX. Obres de Carducho, Ribera, Juan de Juanes, Rubens, pintors espanyols del XIX, com també la pintura gallega d'entresegles. Gravats de Goya. Nota global en informació i serveis: 6,9 punts.

El millor
La senyalització i els prospectes de sala, que ofereixen informació global sobre l'obra que s'hi exposa.

El pitjor
Només un aprovat just en serveis. No té cafeteria, però sí màquines expenedores de cafè i begudes.

Fundación Joan Miró (Barcelona)

Exposa obres de Joan Miró. Destaca la col·lecció «Joan Miró», amb la contribució d'artistes internacionals. Dedica una sala a la creació d'artistes joves. Nota global en serveis i informació: 6,8 punts.

El millor
Notable dotació de serveis a l'usuari. Les sales ofereixen una informació molt adequada sobre l'obra que s'hi exposa.

El pitjor
La senyalització per realitzar la visita resulta una mica ambigua, per això és difícil fer-la ordenadament. Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)

Llegat de Julio González

Se centra en el desenvolupament de l'art modern. Presta atenció preferent al procés evolutiu de l'art des de la crisi de les avantguardes clàssiques fins als anys trenta. Nota global en serveis i informació: 6,8 punts.

El millor
Preu assequible: 350 pessetes al Centre Julio González i gratuït al Centre del Carme. Bona dotació de serveis.

El pitjor
Absència de senyalització per al recorregut. Les obres, una mica molestes.

Museu Picasso (Barcelona)

Aplega les col·leccions més importants del món dels períodes de formació de l'autor, dels seus contactes amb l'avantguarda catalana i de l'època blava. Retrat de la Senyora Canal (època rosa). Col·lecció de ceràmica i obra gravada. Nota global en serveis i informació: 6,7 punts.

El millor
La senyalització del museu i la informació a cada sala, que permet la contextualització de l'obra que s'hi exposa.

El pitjor
En serveis a l'usuari, només aprovat just. La cafeteria no estava oberta al públic, pendent de la concessió d'explotació.

Museo de Bellas Artes San Pío V (Valencia)

Obres de Ribalta, Espinosa, Sorolla, Murillo, el Greco, Goya i Van Dick, entre altres. Interessant mostra d'art contemporani. Pavelló d'escultura i col·lecció arqueològica. Nota global en serveis i informació: 5,9 punts.

El millor
L'entrada és gratuïta. Bona adaptació a les persones incapacitades. Excel·lent senyalització a l'interior, que facilita la visita ordenada.

El pitjor
La informació sobre l'obra exposada. S'hi troba a faltar la contextualització (almenys, les dades elementals) de les obres, només disponible en el catàleg de consulta.

Museo Bellas Artes de Sevilla

Pintura sevillana i escultura (en menor mesura) dels segles XV al XX. Destaca l'obra del segle XVII, amb Zurbarán, Murillo i Valdés Leal, i la pintura del segle XIX. Nota global en serveis i informació: 5,3 punts.

El millor
Magnífic edifici, bell exemplar del manierisme andalús. Abundant informació sobre el que s'exposa a cada sala. És fàcil visitar-lo ordenadament, el recorregut està molt ben senyalitzat.

El pitjor
Mancances en serveis (no té cafeteria ni màquina expenedora de begudes, ni dependència sanitària). Amb alguna excepció, poca informació sobre cada obra concreta.

Teatro Museo Dalí (Figueres, Girona)

Obres que descriuen la trajectòria de Dalí, des de les seves primeres creacions surrealistes fins a les dels seus últims anys. Tot això en un ambient creat per Dalí. Obra d'altres artistes, com El Greco o Duchamp. Nota global en serveis i informació: 5,3 punts.

El millor
Les indicacions, que permeten de realitzar una visita exhaustiva i ordenada.

El pitjor
És pobre en serveis. Hi ha sales a les quals no poden accedir les persones incapacitades. La informació pot millorar molt, tant la global de cada sala com la particular de cada obra.

Centro Gallego de Arte Contemporáneo (Santiago de Compostela)

Art contemporani internacional, nacional i gallec. Nota global en serveis i informació: 4,8 punts.

El millor
Entrada i visites guiades i gratuïtes. Notable dotació en serveis per a l'usuari.

El pitjor
La informació: hi ha molt poques dades sobre l'obra exposada. Fer una visita ordenada sense guia resulta molt difícil, per l'absència de senyalització.

Museo Nacional de Escultura de Valladolid

(en obres, que afecten gairebé tot el museu). Escultura espanyola dels segles XIII al XVIII, en la seva major part en fusta. Destacada col·lecció pictòrica dels segles XV al XVIII. Nota global en serveis i informació: 4,7 punts.

El millor
Els fulls/fullets informatius sobre cada sala situen molt bé l'usuari i ofereixen informació sobre algunes de les obres més representatives del museu.

El pitjor
Un dels pitjors quant a serveis a l'usuari. No té cafeteria ni màquines expenedores. Un dels edificis (Colegio de San Gregorio) segueix sense adaptar-se a les persones incapacitades, si bé ho estarà quan finalitzin les obres que ara s'estan fent.

Museo de Bellas Artes de Bilbao

(en obres, que afecten gairebé tot el museu). Art antic, modern i contemporani. Art basc, obra sobre paper i arts decoratives. Hi ha representades les escoles espanyola, flamenca, italiana i francesa, i altres artistes internacionals. Nota global en serveis i informació: 3,8 punts.

El millor
El bell edifici en el qual es troba i l'entorn del parc. Els fulls amb informació sobre el contingut de les sales, tant per a les exposicions temporals (no en totes) com per a la permanent. Una vegada acabades les obres, el museu oferirà una bona dotació de serveis a l'usuari.

El pitjor
Escassa informació sobre cada obra en concret. Els serveis són insuficients, si bé la situació es resoldrà un cop finalitzades les obres.

Museo de Arte Abstracto Español de Cuenca. Fundación Juan March

Col·lecció d'art espanyol contemporani. Les de caràcter abstracte pertanyen a la generació dels anys cinquanta, a més dels autors dels vuitanta i els noranta.
Nota global en serveis i informació: 3,3 punts.

El millor
Peculiar edifici, ben cuidat i en un entorn privilegiat. La disposició de les sales i la senyalització de l'interior del museu aconsegueixen que resulti molt fàcil fer una visita ordenada.

El pitjor
L'únic gens adaptat a les persones incapacitades. És el museu, dels que s'han comparat, que menys serveis (no té cafeteria ni màquines expenedores, telèfon públic, etc.) ofereix a l'usuari. La informació sobre el que s'exposa és escassa, tant a cada sala com respecte de cada obra.

Fundación Antoni Tàpies (Barcelona)

Col·lecció integrada per dibuixos, pintures, objectes, escultures i obra gràfica d'Antoni Tàpies.
Nota global en informació i serveis: 3 punts.

El millor
La disposició mateixa del museu propicia una visita ordenada i eficaç.

El pitjor
Els lavabos, sense adaptar a les persones incapacitades. Molt poca informació sobre el material exposat, tant a nivell global de cada sala com a nivell individual, sobre cada obra.

Lázaro Galdiano (Madrid)

(en obres, però només als voltants de l'edifici) Col·lecció variada de pintura, escultura, ceràmica, bronzes, joies, esmalts, arqueologia, armadures, etc. Nota global en informació i serveis: 2,2 punts.

El millor
Les visites guiades gratuïtes.

El pitjor
No hi ha senyalització ni documentació gratuïta per contextualitzar les obres. Serveis a l'usuari molt escassos (no té cafeteria ni màquines expenedores). Horari d'obertura al públic molt limitat: de dimarts a diumenge i només de 10 a 14 hores.

Paginació


Altres serveis


Buscar en

Informació de Copyright i avís legal

Visita nuestro canal Eroski Consumer TV

EROSKI CONSUMER ens prenem molt seriosament la privadesa de les teves dades, avís legal. © Fundació EROSKI

Fundació EROSKI

Validaciones de esta página

  • : Conformidad con el Nivel Triple-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
  • XHTML: Validación del W3C indicando que este documento es XHTML 1.1 correcto
  • CSS: Validación del W3C indicando que este documento usa CSS de forma correcta
  • RSS: Validación de feedvalidator.org indicando que nuestros titulares RSS tienen un formato correcto